Skuls logo
Avslappet

Derfor er inkasso en gunstig løsning for firmaet ditt

Fakturaer som går til inkasso er en naturlig del av prosesser med kjøp og salg, og et tegn på god aktivitet i firmaet ditt.

Publisert 24. august 2020

For å unngå å havne i situasjoner hvor manglende betaling oppstår, bør du gjøre det til en vane å kjøre kredittsjekk for å luke ut dårlige betalere. Alle bedrifter bør aktivt bruke dette verktøyet for å vurdere betalingsevnen til mulige nye kunder. Det betyr ikke dermed at du må være så forsiktig at du går glipp av nye salg og kunder.

Ikke gå glipp av potensielle kunder

Selv om det varierer fra bransje til bransje, vil oppfølging av ubetalte fakturaer, og påfølgende inkasso, være en del av hverdagen. Det at du ønsker å få betalt for en vare eller en tjeneste du har levert, er veldig forståelig.

At enkelte fakturaer kan stå ubetalt er en risiko som er verdt å ta. Om én av ti fakturaer ender opp til inkasso er ikke dette alarmerende. Det du må ha i tankene er at selv om det er en risiko for at disse pengene (i aller verste fall) kan gå tapt, er det potensielt mye mer å tape på å ikke ta inn nye kunder i det hele tatt.

Er du for restriktiv i salgsarbeidet ditt kan du gå glipp av langvarige og gode kundeforhold, som kan hjelpe firmaet ditt å vokse. Dette er potensielle kunder som i verste fall kan ende opp i langvarige kundeforhold med en eller flere av konkurrentene dine.

Varsellampene bør heller blinke hvis du ikke har noen inkassosaker overhode, fordi det kan være et tegn på at du opptrer altfor forsiktig i markedet, og at du går glipp av gode handler.

Bruk inkasso aktivt

Det er mange grunner til at kunder ikke betaler. Det kan være alt fra harmløse forglemmelser som lett lar seg ordne opp i, til mer alvorlige årsaker.

Det er uansett risikabelt å vente med å sende ubetalte fakturaer til innkreving. Noen nøler kanskje fordi de får dårlig samvittighet av å sende inkassovarsel, eller de har ikke innarbeidet gode rutiner for innkreving, men dette kan koste et firma dyrt.

Hvis kunden går konkurs og du ikke har iverksatt inkasso tidlig nok, kan du fort ende opp med en ubetalt regning. Du havner nemlig bakerst i køen av de som skal få betaling, dersom du også var den siste som iverksatte prosessen med inkasso.

Tenk på inkasso som et nødvendig verktøy, og en del av hverdagen med det å drive firma. Sammen med kredittsjekking er det to av de viktigste verktøyene du som firmaeier har.

Se hvilke tjenester vi i inkassobyrået Skuls leverer.